Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (1)Книжкові видання та компакт-диски (38)Журнали та продовжувані видання (5)
Пошуковий запит: (<.>A=Українець А$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 108
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Українець А. І. 
Магнітно-імпульсна обробка з позицій теорії поліградієнтних полів / А. І. Українець, І. М. Федоткін, І. С. Гулий // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 113-116. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Теоретично доведено, що під час магнітно-імпульсного оброблення харчових продуктів у протоплазмі клітин мікроорганізмів виникає магнітно-фазовий ефект.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л815

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.
/ ред.: А. Українець; Рівн. обл. краєзн. музей. - Рівне, 2004. - 272 с. - (Зах. Полісся: історія та культура: Наук. зб.; Вип. 1). - укp.

Висвітлено аспекти вивчення регіональних традицій Волинського Полісся кінця ХХ - початку ХХІ ст. Проаналізовано розвиток промислового виробництва на Західному Поліссі в пореформений період другої половини ХІХ - початку ХХ ст., описано ландшафтну структуру природоохоронних територій регіону. Розглянуто питання історії створення Сарненського історико-етнографічного музею, особливості народно-побутової культури мешканців Сарненського району Рівненщини.

Освещены аспекты изучения региональных традиций Волынского Полесья конца ХХ - начала ХХІ ст. Проанализировано развитие промышленного производства на Западном Полесье в послереформенный период второй половины ХІХ - начала ХХ ст., описана ландшафтная структура природоохранных территорий региона. Рассмотрены вопросы истории создания Сарненского историко-этнографического музея, особенности народно-бытовой культуры жителей Сарненского района Ровенщины.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т3(4Укр311) + Т3(4Укр-4Ров) + Т52(23=Укр7) + Ч774(4УКР1)76

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж72818 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 15 / ред.: А. І. Українець. - К., 2004. - 137 с. - укp.

Розглянуто питання електрометрії пектинових екстрактів, оптимізації нормування поліфенолів хмелю у пивоварінні. Розкрито вплив ізомеризованих гранул хмелю на якість пива. Описано фізіолого-біохімічні властивості протеолітично активних штамів лактококів. Проаналізовано ефективність дії природних дисперсних мінералів в очищенні водно-спиртових розчинів. Висвітлено особливості технології сухої комбінованої закваски під час виготовлення квасу.

Рассмотрены вопросы электрометрии пектиновых экстрактов, оптимизации нормирования полифенолов хмеля в пивоварении. Изучено влияние изомеризированных гранул хмеля на качество пива. Описаны физиолого-биохимические свойства протеолитически активных штаммов лактококов. Проанализирована эффективность действия природных дисперсных минералов в очистке водно-спиртовых растворов. Освещены особенности технологии сухой комбинированной закваски при изготовлении кваса.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Василенко С. М. 
Основи тепломасообміну : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / С. М. Василенко, А. І. Українець, В. В. Олішевський; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2004. - 250 c. - Бібліогр.: с.243-245. - укp.

Висвітлено теоретичні та фізичні основи процесів тепломасообміну, методи їх розрахунку. Викладено основні положення вчення про теплопровідність, конвективний теплообмін в однофазних течіях, теплообмін під час фазових перетворень, променевий теплообмін, а також основи масообміну. Розглянуто методи аналізу процесів тепломасообміну, зокрема, методи математичного моделювання, основи теорій граничного шару та подібності.

Освещены теоретические и физические основы процессов тепломассообмена, методы их расчета. Изложены основные положения учения о теплопроводимости, конвективном теплообмене в однофазных течениях, теплообмене при фазовых преобразованиях, лучевом теплообмене, а также основы массообмена. Рассмотрены методы анализа процессов тепломассообмена, в частности, методы математического моделирования, основы теорий предельного слоя и подобия.


Індекс рубрикатора НБУВ: З312 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС40543 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Домарецький В. А. 
Технологія харчових продуктів : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / В. А. Домарецький, М. В. Остапчук, А. І. Українець; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 572 c. - Бібліогр.: с. 558-562. - укp.

Проаналізовано структуру харчової промисловості України, розглянуто теоретичні засади харчової технології та біотехнології, їх фізичні, хімічні, біохімічні та технологічні закономірності. Охарактеризовано сировину, асортимент готових харчових продуктів і технологічні процеси їх виготовлення з усіх галузей харчової промисловості. Наведено технології основних харчових продуктів і напоїв профілактичного призначення. Висвітлено проблеми енергоощадження в даній галузі, а також очищення стічних вод підприємств, екології.

Проанализирована структура пищевой промышленности Украины, рассмотрены теоретические основы пищевой технологии и биотехнологии, их физические, химические, биохимические и технологические закономерности. Охарактеризованы сырье, ассортимент готовых пищевых продуктов и технологические процессы их изготовления по всем отраслям пищевой промышленности. Приведены технологии основных пищевых продуктов и напитков профилактического назначения. Освещены проблемы энергосбережения в данной отрасли, а также очистки сточных вод предприятий, экологии.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я73-1

Шифр НБУВ: ВА643384 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Соколенко А. І. 
Транспортно-технологічні системи пивзаводів / А. І. Соколенко, А. І. Українець, В. А. Піддубний. - К. : АртЕк, 2002. - 304 c. - Бібліогр.: с. 301-303. - укp.

Запропоновано методику визначення параметрів сушарок з гравітаційним розвантаженням. Наведено характеристики транспортно-технологічної системи виробництва пива, а також дані, що стосуються транспортних потоків склотари, напівфабрикатів і готової продукції. Висвітлено проблеми і можливості рекуперації теплової енергії, а також ділянки асептичної обробки пива. Обгрунтовано вибір параметрів конвеєрів і накопичувачів. Охарактеризовано технологічне обладнання варильного відділення пивзаводу.

Предложена методика определения параметров сушек с гравитационной разгрузкой. Приведены характеристики транспортно-технологической системы производства пива, а также данные о транспортных потоках стеклотары, полуфабрикатов и готовой продукции. Освещены проблемы и возможности рекуперации тепловой энергии, а также участка асептической обработки пива. Обоснован выбор параметров конвееров и накопителей. Охарактеризовано технологическое оборудование варочного отделения пивзавода.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л870.2 + Л876

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА640512 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Українець А.  
Давньоукраїнський одяг Погориння / А. Українець // Нар. творчість та етнографія. - 2003. - № 4. - С. 102-108. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

На підставі археологічних знахідок наведено відомості про одяг населення Середнього та Нижнього Погориння (Рівненська область) давньоруського періоду: виготовлення, оздоблення, форми. Зазначено, що вишуканістю вирізнялися речі заможної частини населення, більшість прикрас була привозною, а це свідчить про широкі торговельні контакти слов'янських племен, їх взаємозв'язки.

На основании археологических находок приведены сведения об одежде населения Среднего и Нижнего Погоринья (Ровенская область) древнерусского периода: изготовлении, украшении, формах. Указано, что изысканностью отличались вещи зажиточной части населения, большинство украшений было привозным, а это свидетельствует о широких торговых контактах славянских племён, их взаимосвязях.


Індекс рубрикатора НБУВ: Т52(23=Укр)-5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж27482 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 14 / ред.: А. І. Українець. - К., 2003. - 121 с. - укp.

Проаналізовано коригувальну систему центрування етикетки як імпульсну систему автоматичного регулювання. Висвітлено ефективність використання технологічних схем з гідродинамічними кавітаційними апаратами. Розглянуто питання математичного моделювання процесу профілювання м'якої транспортної тари з сипкою харчовою продукцією. Розкрито екологічні та медико-біологічні аспекти одержання сублімованих вуглеводомістких продуктів, вплив селену на ріст і властивості хлібопекарських дріжджів, антиоксидантів з рослинної сировини на процеси коагуляції білків пивного сусла.

Проанализирована корректирующая система центрования этикетки как импульсная система автоматического регулирования. Освещена эффективность использования технологических схем с гидродинамическими кавитационными аппаратами. Рассмотрены вопросы математического моделирования процесса профилирования мягкой транспортной тары с сыпучей пищевой продукцией. Раскрыты экологические и медико-биологические аспекты получения сублимированных углеводосодержащих продуктов, влияние селена на рост свойства хлебопекарских дрожжей, антиоксидантов из растительного сырья на процессы коагуляции белков пивного сусла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80я54(4Укр)

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Гулий І. С. 
Основи валеології. Валеологічні аспекти харчування : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / І. С. Гулий, Г. О. Сімахіна, А. І. Українець; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2003. - 334 c. - Бібліогр.: 63 назв. - укp.

Наведено сучасні відомості про фундаментальні досягнення біології, біохімії, фізіології, гігієни харчування, геронтології у вивченні чинників, що впливають на стан здоров'я людини. Проаналізовано закономірності становлення нової науки - валеології. Визначено шляхи та способи реалізації системи валеологічної освіти, здорового способу життя. Розкрито валеологічну роль харчування у формуванні, збереженні та зміцненні здоров'я.

Приведены современные сведения о фундаментальных достижениях биологии, биохимии, физиологии, гигиены питания, геронтологии в изучении факторов, влияющих на состояние здоровья человека. Проанализированы закономерности становления новой науки валеологии. Определены пути и способы реализации системы валеологического образования, здорового образа жизни. Раскрыта валеологическая роль питания в формировании, сохранении и укреплении здоровья.


Індекс рубрикатора НБУВ: Р120.40 я73 + Р123.0 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА643576 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Запольський А. К. 
Екологізація харчових виробництв : Підруч. для студ. вищ. навч. закл. / А. К. Запольський, А. І. Українець. - К. : Вища шк., 2005. - 423 c. - укp.

Проаналізовано екологічну ситуацію в Україні на межі тисячоліть. Показано негативний вплив погіршення економічного та екологічного стану навколишнього середовища на здоров'я населення України. Висвітлено актуальні питання екологізації харчового виробництва. Наведено характеристику основних харчових продуктів та принципи раціонального харчування. Значну увагу приділено проблемам забезпечення екологічної безпеки та якості харчових продуктів. Розглянуто теоретичні та практичні аспекти оптимізації та автоматизації технологічних процесів їх виробництва. Представлено ефективні способи заощадження природних ресурсів у виробничому процесі, а також економії витрат сировини, палива та енергії. Розглянуто особливості організації виробництва екологічно безпечної харчової продукції, утилізації виробничих відходів, мінімізації їх розсіюваних та неутилізованих видів. Обгрунтовано доцільність впровадження екологічного менеджменту на харчових підприємствах відповідно до вимог міжнародних стандартів.

Проанализирована экологическая ситуация в Украине на рубеже столетий. Показано негативное влияние ухудшения экономического и экологического состояния окружающей среды на здоровье населения Украины. Освещены актуальные вопросы экологизации пищевого производства. Приведена характеристка основных пищевых продуктов и принципы рационального питания. Значительное внимание уделено проблемам обеспечения экологической безопасности и качества пищевых продуктов. Рассмотрены теоретические и практические аспекты оптимизации и автоматизации технологических процессов их производства. Представлены эффективные способы сбережения природных ресурсов в производственном процессе, а также экономии расходов сырья, топлива и энергии. Рассмотрены особенности организации производства экологически безопасной пищевой продукции, утилизации производственных отходов, минимизации их рассеиваемых и неутилизированных видов. Обоснована целесообразность внедрения экологического менеджмента на пищевых предприятиях в соответствии с требованиями международных стандартов.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л80 я73 + Р123.1 я73 + У9(4УКР)306.7-82-28 я73

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА667716 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Наукові праці Національного університету харчових технологій. N 23. Економіка / ред.: А. І. Українець. - К., 2007. - 155 с. - укp.

Висвітлено питання використання інструменту оренди в процесі розбудови корпоративних відносин на ринку землі, регулювання інвестиційного процесу в аграрному секторі економіки. Розглянуто проблеми функціонування каналів розподілу продукції підприємств виноградарсько-виноробного комплексу АПК України. Наведено порівняльний аналіз моделей оцінки конкурентної позиції підприємства, розкрито теоретико-правові засади реструктуризації його заборгованості. Проаналізовано вплив чинників інноваційної діяльності на фінансові результати підприємств харчової промисловості. Наведено стратегічний підхід до управління витратами на промисловому підприємстві.

Освещены вопросы использования инструмента аренды при развитии корпоративных отношений на рынке земли, регулирования инвестиционного процесса в аграрном секторе экономики. Рассмотрены проблемы функционирования каналов распределения продукции предприятий виноградно-винодельческого комплекса АПК Украины. Приведен сравнительный анализ моделей оценки конкурентной позиции предприятий, раскрыты теоретико-правовые основы реструктуризации его задолженности. Проанализировано влияние факторов инновационной деятельности на финансовые результаты предприятий пищевой промышленности. Приведен стратегический подход к управлению затратами на промышленном предприятии.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)я54

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Українець А. І. 
Система електронних навчально-методичних ресурсів навчальної дисципліни : Метод. рек. викл. технол. дисциплін / А. І. Українець, В. В. Самсонов, Н. І. Поворознюк, Т. М. Горлова, Л. Ю. Маноха. - К. : НУХТ, 2005. - 114 c. - Бібліогр.: с. 110-112. - укp.

Проаналізовано світовий і вітчизняний досвід створення та використання електронних засобів навчання в навчальному процесі вищого навчального закладу, охарактеризовано дидактичні принципи та мультимедійні об'єкти, які забезпечують ефективність навчання. Описано систему електронних навчально-методичних ресурсів навчальної дисципліни технологічного напряму.

Проанализирован мировой и отечественный опыт создания и применения электронных средств обучения в учебном процессе высшего учебного заведения, охарактеризованы дидактические принципы и мультимедийные объекты, обеспечивающие эффективность обучения. Описана система электронных учебно-методических ресурсов учебной дисциплины технологического направления.


Індекс рубрикатора НБУВ: Ч481.253 р30 + З970.826 р3-34

Рубрики:
  

Шифр НБУВ: ВА673786 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Мирончук В. Г. 
Обладнання підприємств переробної та харчової промисловості : підручник / В. Г. Мирончук, І. С. Гулий, М. М. Пушанко, Л. О. Орлов, А. І. Українець, О. Т. Лісовенко. - 2-ге вид., переробл. і доповн. - Вінниця : Нова кн., 2007. - 642 c. - Бібліогр.: с. 633-636. - укp.

Розглянуто теоретичні основи технологічних процесів у переробній і харчовій промисловості. Показано місце харчових виробництв у системі засобів забезпечення населення продуктами харчування. Запропоновано класифікацію технологічних машин за характером дії та способом відносного руху оброблюваного матеріалу. Описано типові робочі органи для обробки харчових продуктів, транспортування сировини та полуфабрикатів. Охарактеризовано обладнання для підготовки сировини до основних технологічних операцій, проведення масообмінних і мікробіологічних процесів. Розкрито основи монтажу, ремонту й експлуатації обладнання.

Рассмотрены теоретические основы технологических процессов в перерабатывающей и пищевой промышленности. Показано место пищевых производств в системе средств обеспечения населения продуктами питания. Предложена классификация технологических машин по характеру действия и способу относительного движения обрабатываемого материала. Описаны типовые рабочие органы для обработки пищевых продуктов, транспортировки сырья и полуфабрикатов. Охарактеризовано оборудование для подготовки сырья к основным технологическим операциям, проведения массообменных и микробиологических процессов. Раскрыты основы монтажа, ремонта и эксплуатации оборудования.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л81-5 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА708953 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Оверченко О. М. 
Удосконалення методів визначення вмісту вуглеводів у гідролізатах крохмалю / О. М. Оверченко, Г. О. Лезенко, А. І. Українець, В. А. Лагода // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 55-58. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Запропоновано метод визначення масової частки глюкози в глюкозовмісних розчинах, сиропах, гідролізатах з використанням медичного тестера "Глюкофот-II", а також удосконалено методику для досліджень якісного вуглеводного складу гідролізатів крохмалю з використанням тонкошарової хроматографії.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л852

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Шевченко О. Ю. 
Технології різкої зміни тисків при пакуванні харчових продуктів / О. Ю. Шевченко, А. І. Українець // Упаковка. - 2005. - № 4. - С. 31-33. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Технології різкої зміни тисків характерні під час доброджування продукції у герметично закупореній споживчій тарі. Це стосується виробництва кисломолочних продуктів, шампанських вин, пива тощо. Технології різкої зміни тисків є різновидом дискретно-імпульсних або екструзійних технологій. Наведено результати поглибленого вивчення системи рідина - газ за умов різного зниження тиску. На підставі дослідження встановлено, що у разі застосування технологій різкої зміни тисків для продукції, що знаходиться у місткостях (кеги, пляшки, банки), досягти різкої зміни тисків можна за рахунок обмеження об'єму газового середовища у місткості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л818.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж15241 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Ладанюк А. П. 
Сучасні методи керування біотехнологічними процесами / А. П. Ладанюк, А. І. Українець, В. Д. Кишенько // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 82-85. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто сучасні методи керування біотехнологічними процесами як складними нелінійними об'єктами на підставі принципів самоорганізації та адаптації. Визначено першорядні напрями досліджень систем керування біотехнологічними процесами харчових виробництв для підвищення їх ефективності та розширення функціональних можливостей.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л89-6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Українець А. І. 
Стратегія НУХТ у створенні в Україні індустрії здорового харчування / А. І. Українець, Г. О. Сімахіна // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 6-10. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

Проаналізовано залежність стану здоров'я людини від зовнішніх чинників. З'ясовано вплив оздоровчих продуктів на функціонування живого організму. Обгрунтовано та стверджено необхідність створення в Україні індустрії здорового харчування. Проаналізовано економічні передумови та напрями виробництва оздоровчих продуктів.


Ключ. слова: здорове харчування, довкілля, функціональні продукти, економіка, культура харчування, наукові пріоритети, генофонд нації
Індекс рубрикатора НБУВ: Р123.0 + Р351 + У9(4УКР)306.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Українець А. І. 
Перспективи використання омічного нагрівання для оброблення харчової сировини / А. І. Українець, М. П. Купчик, М. І. Лебовка, М. В. Шинкарик // Харч. пром-сть. - 2004. - № 3. - С. 109-112. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Надано стислий огляд перспектив застосування омічного нагрівання для обробки харчової сировини. Розглянуто найважливіші переваги використання омічних технологій у порівнянні з традиційними технологіями конвективного нагрівання. Обговорено основи теорії та механізми омічного нагрівання в біологічних харчових середовищах. Проаналізовано параметри впливу на ефективність омічного нагрівання. Наведено результати комп'ютерних досліджень залежності електропровідності, концентрації теплової інверсії та просторового розподілу локальних швидкостей нагрівання в гетерогенних харчових середовищах від концентрації твердої фази та ступеня анізотропії форми твердих частинок. Розглянуто деякі приклади сучасних індустріальних застосувань омічного нагрівання в харчовій промисловості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л813

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж29432 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Шевченко О. Ю. 
Оцінка ефектів осмотичних явищ / О. Ю. Шевченко, А. І. Українець, А. І. Соколенко // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 159-161. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Здійснено оцінку впливу ефектів осмотичних явищ стосовно біологічних розчинів і мікробних клітин.


Ключ. слова: осмос, осмотичний тиск, зворотній осмос, напівпроникна перегородка, масообмін
Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*715.71

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Українець А. І. 
Моделювання масообмінних процесів у системі "середовище - клітина" / А. І. Українець, А. І. Соколенко, О. Ю. Шевченко, В. А. Піддубний // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 16. - С. 162-163. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.


Ключ. слова: масообмінні процеси, інактивація, осмотичний тиск, динаміка
Індекс рубрикатора НБУВ: Е0*715.71

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 


...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського